Ap­pel met Griek­se yog­hurt en gra­naat­ap­pel­pit­ten

Een heerlijk recept met de nieuwe oogst elstar appels.

01 september 2017

Ingrediënten:
•  4 Elstar appels
•  250 g Griekse yoghurt
•  4 el pecannoten (grof gehakt)
•  2 el granaatappelpitten
•  4 el acaciahoning

Bereiden:
1. Boor het klokhuis met een appelboor uit de appels. Snijd de appels in 1/2 cm dikke plakken. Leg op 4 borden dakpansgewijs een rijtje appelschijven.
2. Schep de Griekse yoghurt in een mooie toef op de appel.
3. Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster hierin de noten goudgeel en krokant.
4. Strooi de noten en de granaatappelpitten over de yoghurt en lepel de honing erover. Serveer direct.

Tip:
1. Vervang de granaatappelpitten ook eens door stukjes sinaasappel of mandarijn.
2. Zonder noten is deze yoghurt ook heerlijk als fris ontbijtgerechtje.