Boerenkoolschotel uit de oven

Heerlijk gerecht voor bij u op de tafel!

15 maart 2019

Ingrediënten

  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 4 eetlepels boter
  • 4 saucijzen
  • 600 gram aardappelpuree
  • 200 gram gemalen oude kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook ondertussen in een pan de boerenkool circa 5 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de verse worst voor circa 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Uiteraard kunt u ook vers  gekookte aardappelen gebruiken (stamp fijn en voeg melk naar wens toe).

Vet de ovenschaal in en snijd de gebakken saucijzen in plakjes. Vul de schaal vervolgens laag om laag met boerenkool, plakken worst, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree en strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel voor circa 20 minuten in het midden van de oven.