Druivensalade met kip en geitenkaas

Lekker met een wit wijntje. Een heerlijke salade.

15 september 2017

INGREDIENTEN 6 PERSONEN

  • 1 zakje gemengde sla.
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen.
  • 150 gram gerookte kipfilet in reepjes
  • 200 gram witte druiven.
  • 200 gram geitenkaas met honing in blokjes gesneden.
  • 50 gram walnoten, grof gehakt.
  • Voor de dressing:
  • 4 eetl. Olijfolie.
  • 2 eetl.(wijn) azijn.
  • 1 eetl. Medium sherry.
  • 1 flinke eetl. Honing.
  • 1 eetl. Gehakte peterselie.
  • Zout en versgemalen pepernaar smaak.
Voorbereiding
  • Verdeel de sla over 4 borden.
  • Leg daarop gezellig gerangschikt de uienringen, kipreepjes, druiven, geitenkaas en walnoten
Bereidingswijze
  • Meng de ingrediënten voor de dressing (als de honing zich moeilijk laat mengen met de olie doe het dan heel even in de magnetron).
  • Giet de dressing in een leuk kannetje en zet op tafel dan kan ieder naar eigen smaak de dressing eroverheen doen.