Jaap Kodde van Flevostar aan het woord

“Gezond eten” is een kreet die de consument meer gaat aanspreken

03 november 2017

De laatste twee maanden van het jaar zullen ook weer vliegensvlug voorbij gaan, met Sinterklaas in aantocht en de kerstdagen in zicht hebben we het er privé maar ook zakelijk maar weer druk mee. Sinterklaas met zijn snoepgoed die de zwarte Pieten gaan strooien, de Kerstman die weet wat cadeautjes zijn en lekker eten is. En juist dat lekkere eten zal de maand december vele malen klinken. Worden de diëtisten even vergeten of houden we er rekening mee. “Gezond eten” is een kreet die de consument meer gaat aanspreken, negentig procent let op gezond voedsel, een percentage wat de laatste jaren sterk groeiende is, “gezond en lekker” wordt veel gebuikt in de voedingswereld. Eigenlijk zal deze kreet vernieuwd moeten worden, de consument heeft dit wel goed tussen de oren. Momenteel zijn de koolhydraten diëten populair, in onze aardappelen zitten ook koolhydraten, zeventien gram in 100 gram gekookte aardappelen. Is dat veel? nee dat is niet veel, de koolhydraten in aardappelen bevatten geen suikers en juist suikers worden in de hoeveelheid koolhydraten  in een product meegenomen. Zelfs koolhydraten in de zo heerlijke gebakken aardappelen zijn acceptabel ondanks dat bij het bakken boter of een plantaardige olie wordt meegenomen. Zie dit schrijven in deze nieuwsbrief niet als een verdediging. De aardappel is één van de meest besproken voedingselementen en zal altijd zo blijven.