Jaap Kodde van Flevostar aan het woord

Met kerst kunt u uitpakken met variërende aardappelgerechten.

15 december 2017

Een gevoelige speldenprik met weinig vorst maar veel sneeuw was de afgelopen week pret voor de jeugd maar ook voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s enz. Of we dit met de komende feestdagen zullen meemaken is de vraag, een witte Kerst zal de sfeer van de feestdagen meer kleur geven. Kerst is en blijft een familiefeest waarbij de maaltijd bij velen centraal staat. Een goed vooruitzicht dus waarbij we culinaire eigen hoogstandjes of een heerlijke uitgebreide gewone pot voor de sfeer zorgt. De bakker, groenteboer, slager, horeca zullen weer top weken gaan draaien, een groeiende economie doet daar nog eens een schepje bovenop. Aandacht aan ons eetpatroon is en blijft aan de orde van de dag, het hameren door medici op de belangen van gezond voedsel groeit met de dag, herhalen van feiten is hierin een positief punt. Studenten in de Engelse stad Manchester zijn een project begonnen met gezonde maaltijden op scholen, een project wat alle prognoses overtreft. Ook hierbij verse groenten en aardappelen zijn niet weg te denken. Nu nog even terug naar de kerst, mijn aanbeveling is natuurlijk een aardappelproduct en dan natuurlijk het liefste vers, een groentespecialist laat zien wat je kan bieden. Ieder alvast goed feestdagen toegewenst.