Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

“Van Boer tot bord”, een leuke kreet, weer eens wat anders dan “van het land naar de klant”.

08 juni 2018

Je vraagt je af van waarom nu zulke kreten, we weten toch dat de producten van een boer op het bord van de consument komen. De afstand van boer naar consument leidt meer en meer naar interessante discussies, weet de boer wat voor de consument belangrijk is en andersom weet de consument wat een boer allemaal moet doen om een product aan te bieden. Voedsel is ons belangrijkste element in ons leven, lekker, gezond en het modewoord duurzaam telt hierin ook mee. Het evenement zoals “ kom in de kas” trekt veel bezoekers aan, in de zomerperioden kennen we de vele dorpsfeesten die veel bezoekers trekken. Gezellig op het dorpsplein met je mede inwoners een hapje en een drankje erbij. Het idee in de Friese streek het Bildt extra aandacht te schenken aan de landbouw en in het bijzonder het gewas aardappel overtreft de laatste jaren de belangstelling hiervoor. Boerderijen die omgetoverd worden tot pop up restaurants waarbij de aardappel een belangrijk aandeel heeft, zorgt ervoor dat er duizend aanmeldingen zijn voor dit evenement op de derde zaterdag van deze maand genaamd “eten bij de boer”. Kijk op de site van de Bildtse aardappelweken wat er dit jaar voor meer evenementen zijn mede in het kader van Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa waarbij de aardappel zelfs kunstenaars hebben doen inspireren.