Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

Gezond eten is heel erg belangrijk.

19 oktober 2018

Gezond eten, het is in de media een trend en door meermalen dit te herhalen dringt het bij de consument door, dat is de praktijk. Gezond eten mag ook wel meer kosten, maar kost het inderdaad ook meer? Mijn inschatting is niet, een rondje cafetaria is volgens mij ook niet meer goedkoop. De aardappelen zijn  prijzig, een portie patat gaat direct mee in prijs omhoog. Fastfood is niet goedkoop. Wat betreft gezondheid kwam ik deze week een interessant artikel tegen. Uit onderzoek van een Chinese Universiteit blijkt dat aardappelen de kans op maagkanker kan verkleinen.  Aardappelen en witte groenten zoals bloemkool, witte kool en uien zijn rijk aan vitamine C en bestrijden bacteriën die maagkanker kunnen veroorzaken. Twee aardappelen bevatten ongeveer vijftig milligram vitamine C wat je risico op kanker volgens de onderzoekers met acht procent verminderd. Aardappelen bevatten koolhydraten, kalium en vitamine B6 en ook vezels, eiwit,  foliumzuur en die vitamine C. Wij als Nederlanders staan bekend als een energiek volk! Dus de discussie over koolhydraten gevaar voor overgewicht? Gedoseerd eten, en dit snel vergeten, we hebben koolhydraten nodig!