Recept van de week

Salade met blauwe druiven

23 februari 2018

Ingrediënten:

  • Rucola – 50 gram
  • Olijfolie extra vergine – 1 flinke eetlepel
  • Peper – naar smaak
  • Zeezout – naar smaak
  • Bleekselderij – 1 stengel
  • Blauwe druiven – 100 gram, pitloos
  • Avocado – 1
  • Pijnboompitten – 20 gram

Bereiding:
Doe de rucola, de olijfolie en wat peper en zeezout in een schaal en schep goed om. Snijd de bleekselderij in kleine plakjes en de druiven doormidden. Snijd de avocado doormidden tot de pit, draai de helften van elkaar, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in blokjes. Bak de pijnboompitjes in een droge pan onder continu omschudden lichtbruin. Verdeel de gemarineerde rucola over twee borden en leg daar de rest van de ingrediënten bovenop