Recept van de week

Meloensalade met yoghurt-limoensaus

16 maart 2018

Ingrediënten:

  • ¼ kleine watermeloen (1½ kg), in blokjes
  • ½ kanteloepmeloen, in blokjes (350 g vruchtvlees)
  • ¼ honingmeloen, in blokjes (270 g vruchtvlees)
  • 140 g blauwe of witte pitloze druiven
  • 150 g ananas (eventueel uit blik), in blokjes
  • 2½ dl magere yoghurt
  • 2 eetl. zure room2 eetl. honing
  • 1 eetl. limoensap
  • gemalen gember (djahé)

Bereiding:
Vermeng in een grote kom de drie soorten meloen met de druiven en ananas. Plaats de kom tot gebruik in de koelkast. Vermeng in een klein schaaltje de yoghurt, zure room, honing, het limoensap en een snufje gember. Plaats dit tot gebruik in de koelkast. Serveer de vruchten in schaaltjes en geef de yoghurtsaus er apart bij.