Recept van de week

Mandarijntaartjes

30 maart 2018

Ingrediënten:

  • kruimeldeeg 2 porties
  • mandarijnen (onbehandelde)8
  • fondantchocolade (geraspte)
  • eieren2
  • griessuiker100 g
  • vanillesuiker 1 zakje
  • poedersuiker160 g
  • bakpoeder1 tl
  • siroop 5 el
  • water100 ml

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de mandarijnen. Rasp van 2 de schil en pers ze uit. Doe er het sap van nog 2 mandarijnen bij. Snij de 4 resterende mandarijnen in fijne plakjes. Klop de eieren wit-schuimig met de vanillesuiker en 60 g fijne suiker. Vermeng met het bakpoeder, het mandarijnsap en de geraspte schil. Steek uit het deeg 4 rondjes en bekleed er 4 individuele taartvormpjes mee. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling over de vormpjes en zet 25 minuten in de oven. Verwarm het water met de grenadine en de rest van de suiker. Doe er de mandarijnplakjes bij. Laat sudderen tot ze wat gekonfijt zijn. Haal de taartjes uit de oven en laat afkoelen. Versier ze met de mandarijntjes en chocolade.