Recept van de week

Provençaalse aardappelsalade

13 april 2018

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Boen de aardappeltjes eventueel schoon. Halveer de aardappeltjes en snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes in water met zout in ca. 8 minuten gaar.
  2. Roer intussen de ui en de azijn door elkaar en marineer de ui 5 minuten in de azijn.
  3. Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop alles met een garde tot het dik is.
  4. Giet de aardappeltjes in een vergiet af en schep de warme aardappeltjes met de uitgelekte olijvenplakjes door de dressing. Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Lekker bij allerlei gerechten van de barbecue of uit de grillpan.
  5. Schep de aardappeltjes warm door de dressing, dan trekt deze er lekker in.
Tip:
Dit gerecht is ook een heerlijke basis voor een zomerse maaltijdsalade. Meng er bijvoorbeeld een blikje tonijn door of plakjes gerookte kip.