Recept van de week, Geroosterde bloemkool met knoflook

Heerlijk, deze geroosterde bloemkool

08 december 2017

Ingrediƫnten:

  • 2 el knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 5 el gemalen Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 el gehakte verse peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius/Gasovenstand 7. Vet een grote ovenschaal in.
Doe de olijfolie en knoflook in een groot, afsluitbaar plastic zakje. Voeg de bloemkoolroosjes toe en schud goed door elkaar. Giet alles in de ovenschaal. Bak 25 minuten in de oven, halverwege even doorroeren. Strooi er wat Parmezaanse kaas en peterselie overheen en zet daarna nog even 3 – 5 minuten onder de gril totdat de kaas licht gebruind is.