Sperziebonen met kruiden en spek

Heerlijk sperziebonen recept! Eetsmakkelijk!

25 augustus 2017

Ingrediƫnten:

  • 600 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 50 g walnoten, grof gehakt
Bereiden
Kook de sperziebonen in water met zout in 8 minuten beetgaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit.
Klop een vinaigrette van de mosterd, dragon, wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de sperziebonen af en meng ze door het spek. Bak de bonen nog 1 minuut met het spek mee.
Verdeel de bonen over een schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de walnoten.
Variatie
Bewaar sperziebonen in de groentelade van je koelkast of op een andere koele plek. Ze zijn dan enkele dagen houdbaar.