Waar val je van af?

Aardappelsap schijnt goed voor de lijn te zijn.

05 januari 2018

Ons eetpatroon wordt mede bepaald door de jaargetijden, de hoogste consumptie is in de wintermaanden en vooral bij echt Hollands winterweer. De stamppotten zijn dan populair, echt een Hollands gerecht waarvoor buitenlanders de neus optrekken, het spreekwoord van “Wat een boer niet kent, eet hij niet” is dan eigenlijk wel op zijn plaats. Met ovenschotels waarin de aardappel toch ook een groot aandeel in heeft, wordt de situatie al weer wat anders. Stoofpotjes komen nog meer in de richting wat buiten de Nederlandse grenzen wordt gegeten, denk daarbij vooral aan de Goulash in Oost Europa. De eigenschappen van de aardappel gaat ook verder dan alleen voedsel, het kan ook een medicijn zijn of zelfs een bestrijding tegen onder andere zilvervisjes die we steeds meer in te goed geïsoleerde huizen tegenkomt. Doe een geschilde aardappel in een hoge kom, de zilvervisjes komen er op af en kunnen niet meer uit de kom ontsnappen. De aardappel een dik maker, vergeet het maar. In de ochtend voor het ontbijt een glaasje aardappelsap met op smaak gemaakt een beetje wortelsap en wat honing en u valt af. Hoe maak je aardappelsap? Doe een geschilde aardappel in een blender en in een minuut heeft u sap. Is uw Cholesterol te hoog, aardappelsap helpt om dit te verlagen. De aardappel als medicijn, nog veel meer tips zullen volgen.