Beijers Groente en Fruit wint derde plek!

Tijdens het event Taste Sensation werd Beijers Groente en Fruit derde!

30 augustus 2017

Tijdens het event Taste Sensation in het centrum van Deurne werd Beijers Groente en Fruit derde met het maken van een heerlijk recept! Daarnaast kwam Thijs op de radio bij Vroeg op Frank, radioprogramma op NPO Radio 2, tussen 04:00 en 06:00 uur. Leuk reclame zo in de ochtend! Het radio fragment en het recept waarmee zij derde zijn geworden kunt u vinden door op onderstaande link te drukken.

RECEPTUUR TBV WEDSTRIJD Taste Sensations

Koolhydraat arme courgette-spaghetti met een groene zalm saus

Ingrediënten voor avond-maaltijd voor ca 3 personen:
1 a 2 Courgette van Bijzonder Brabants (Black Beauty) (afhankelijk van de grootte)
1x kleine ui
2x teentje knoflook
1x broccoli
Theelepel verse tijm
300 gram spinazie
1x 200 gram philadelphia roomkaas light
2 liter Bouillon
Zwarte peper (grove maling)
Zeekraal
200 gram rauwe zalm
Olijfolie
Pittige olie (groene olijfolie met hierin fijngesnipperd pepertje en knoflook)

 

Bereiding:
Saus:
Verhit olie en bak hierin de zalm op hoog vuur tot je er vlokken van kunt trekken. Blancheer de doperwten ca 3 minuten in kokende bouillon en speol koud af. Laat deze goed uitlekken. Snipper knoflook en ui fijn en zet deze aan in een wok. Voeg hierbij de fijne roosjes broccoli, de doperwtjes en de tijm en roerbak deze ca 4 minuutjes op hoog vuur. Dan de spinazie erbij en blijven bakken totdat deze geslonken  is. De Philidelphia erbij en op laag vuur 2 minuutjes laten pruttelen. Op smaak brengen met grove peper. Bouillon aan de kook brengen en de courgette in fijne dunne slierten (spaghetti) snijden. Courgette in een grote zeef doen en, als de bouillon kookt, deze over de courgette uitgieten (bouillon evt opvangen). Courgette-spaghetti is nu gaar.  Courgette-spaghetti op borden verdelen. Hier bovenop naar smaak en behoefte de saus scheppen. Ter decoratie en voor een zoutje een klein handje zeekraal bovenop leggen. Serveren met een schaaltje pittige olijfolie zodat men naar wens het gerecht wat spice kan geven.

Toelichting:
We hebben voor deze maaltijd gekozen omdat het perfect in een koolhydraat-arm dieet past, men zo meer dan voldoende groente eet en dat we smaakmakers kiezen die weinig tot geen schadelijke stoffen bevatten. We hebben voor zalm gekozen in verband met de gezonde(re) onverzadigde vetten en we maken de pastasaus aan met philadelphia light om zo ook wat melkeiwitten aan de maaltijd toe te voegen. Indien men toch wat koolhydraten wenst, en omdat het zo lekker is, kan onze maaltijd des gewenst geserveerd worden met een stukje Frans stokbrood. Zo kan men zelf kiezen om wel of niet voor de koolhydraten te gaan.

 

Radio opname: