Certificering ISO 22000 voedselveiligheid

Wij zijn HACCP gecertificeerd. Echter verliest HACCP per eind 2020 zijn geldigheid en is het geen geldig certificaat meer.

13 december 2019

Daarom hebben wij de keuze gemaakt om ons ISO 22000 te laten certificeren. Deze norm sluit het beste aan op onze organisatie en wat klanten van ons verwachten.

Omdat wij AGF verhandelen en transporteren moeten we voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De ISO 22000-certificering toont deze kwaliteit aan en het certificaat is hiervan het bewijs. Voor onze klant betekent dit vooral zekerheid. Onze afnemers ontvangen AGF die aan de (boven)wettelijke eisen, richtlijnen en verordeningen van de Europese Commissie voldoen en dat onze medewerkers de processen beheersen die nodig zijn om deze kwaliteitsnorm te handhaven en te bewaken. ISO22000 gaat erg ver in voedselveiligheid.

De laatste maanden zijn we druk geweest om onze kwaliteitssystemen om te bouwen naar ISO 22000. Afgelopen woensdag en donderdag werd ons systeem beoordeeld door de certificeringsinstantie MPS-Ecas. De auditor heeft ons ISO 22000 systeem positief beoordeeld. Deze beoordeling moet nu nog worden getoetst door een tweede beoordelaar. Binnen enkele weken hopen wij ons certificaat te mogen ontvangen.