Collega Arjan over de stijgende transportprijzen

11 maart 2022
  1. Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Arjan ter Beek, 44 jaar en sinds 2007 werkzaam bij Willem Dijk AGF. In de eerste jaren was ik chauffeur en in 2017 heb ik de overstap gemaakt richting de planning. Na jarenlange ervaring op de weg, leek het mij ook interessant om de andere kant van transport te leren kennen. Binnen Willem Dijk was daar op dat moment de kans voor. Juist de ervaring van de jaren als chauffeur, zorgen er nu voor dat ik met een brede kijk de planning kan doen.

 

  1. Wat is er zo leuk aan het werk als transportplanner?

Het leukst vind ik dat als ik ’s ochtends op de zaak kom, nog niet weet hoe de dag gaat verlopen. Het is iedere ochtend weer een puzzel om alle ingekochte handel zo efficiënt en snel mogelijk weer in Enschede te krijgen. En in de middag ben ik bezig met een andere puzzel: de uitgaande planning voor de middagroutes en ochtendroutes van de volgende dag. Willem Dijk AGF levert aan zowel klanten in Nederland als in Duitsland en België. Als aan het einde van de dag alles gelukt is, dan stap ik weer met een goed gevoel in de auto naar huis.

Ook het contact met zoveel verschillende mensen vind ik erg leuk, zowel met collega’s als externe partijen.

 

  1. Wat is op dit moment de grootste uitdaging in jouw werk?

De kosten stijgen enorm. De uitdaging voor ons vak is nu om alles zo (kosten)efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Alle prijzen stijgen omdat de brandstofkosten zo enorm oplopen. Ik vind het voor de toekomst ook een uitdaging om nog efficiënter te plannen. Dat zie ik als een mooie uitdaging.

We zijn ook bezig met een nieuw systeem dat ook invloed gaat hebben op de manier waarop we plannen. Dat heeft op mijn werk ook invloed, waardoor het plannen straks makkelijker en efficiënter wordt.

 

  1. Dat klinkt inderdaad als een uitdaging. Merken onze klanten dit?

De sterk stijgende prijzen voor nu de diesel en grondstoffen zullen uiteindelijk ook in de productprijs vertaald worden, dat is nooit anders geweest maar die gaan wel erg hard op dit moment.

Qua snelheid van uitleveren verandert er niets, sterker nog daarin zijn we continu zoekende naar de kortste bestel/levertijd voor onze klant. Daarin zorgen we voor een goede planning. Mede dankzij het feit dat we nu een goede club chauffeurs in dienst hebben. Een langere tijd hebben we te maken gehad met onderbezetting qua chauffeurs. We konden heel moeilijk nieuwe mensen vinden. Gelukkig hebben we nu genoeg goede chauffeurs in dienst, daar ben ik heel blij mee! Zonder chauffeurs krijgen wij het werk niet gedaan.

 


Heb je een vraag voor onze transportafdeling? Mail naar transport@willemdijk.nl.