Een kijkje in de fustloods

De fustloods wordt beheerd door collega’s Bart Lensen en Willy Verdriet. Wat houdt werken in de fustloods precies in? We vroegen het aan Bart Lensen.

30 mei 2022

 

Hoe lang werk je bij Willem Dijk? Poeh, dat is een goede vraag. Ik weet dat mijn eerste loonstrookje uit 1999 komt. Ik ben via Willem jr. hier begonnen met allerlei klusjes, vervolgens ook in de loods orders picken, vrachtwagens wassen etc. Eigenlijk ben ik er helemaal ingerold en nu ben ik al een aantal jaar, samen met collega Willy, verantwoordelijk voor de fustloods maar ook voor allerlei klussen die te maken hebben met transport en ons wagenpark. 

Leuke baan? Absoluut! Het is heel afwisselend wat ik allemaal doe op een dag. Ik ben nooit een paar uur achter elkaar met dezelfde taak bezig, dat vind ik leuk. 

Wat is jouw voornaamste taak? Dat is het beheren van binnenkomende fust. Fust sorteren, steekproeven doen van teruggekomen fust, fust doorgeven aan transport zodat zij het kunnen aanmelden, afvalverwerking en ga zo maar door. 

Wat doen jullie nog meer? Zoals ik al zei zijn onze werkzaamheden heel breed. We zorgen ervoor dat het op de plas soepel kan verlopen. Ik verplaats regelmatig vrachtwagens, zet ze bij het juiste dock. We brengen de auto’s naar de garage, met zo’n groot wagenpark is er veel onderhoud dat geregeld moet worden. Maar we doen ook klein onderhoud zelf van bijvoorbeeld rolcontainers en ander intern materiaal. Afval weggooien is ook onderdeel van ons werk. Al die taken zorgen ervoor dat je veel variatie hebt in je werk. Daarnaast hebben wij veel contact met collega’s in de loods, van transport en (externe) chauffeurs, dat vind ik ook erg leuk. 

Zijn er uitdagingen in je werk?  Het sorteren van fust is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Veel kratten komen gemixt binnen, dan is het wel een klus om dit op de juiste manier te sorteren. Door het nieuwe systeem waar op dit moment hard aan wordt gewerkt, is fust beter te controleren. We zijn nog volop in ontwikkeling, dat is fijn om te merken. 

 


 

Lijkt het jou ook wat om te werken bij een geweldig familiebedrijf in Enschede? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie!