Sinaasappels

16 februari 2015

Sinaasappels zijn de bekendste onder de citrusvruchten. Deze zoete tot zoetzure vruchten komen onder andere uit Spanje, Marokko en Zuid-Afrika. Als sinaasappels in die landen aan de bomen hangen, zijn ze geelgroen van kleur. Door koude temperaturen ?s nachts kleurt de schil oranje. Het verschil tussen pers- en handsinaasappels is dat perssinaasappels wat sappiger zijn en meer vezelig vruchtvlees hebben. Dat maakt ze minder geschikt om zo te eten. Handsinaasappels moet je pellen voor het eten. Dit gaat gemakkelijk als je de vrucht tussen je handen rolt tot de schil losser gaat zitten. Je kunt sinaasappels op een koele plek lang bewaren. De schil is aromatisch en kun je raspen voor gebruik in deeg voor taart of cake.

  • uitpersen en eventueel mengen met ander sap
  • in pudding en vla
  • plakken bakken in een grillpan, lekker bij ijs
  • partjes bij gebakken vis