Groenteman met twee sterren Simon Dragt:

Toeristen verbazen zich erover dat er in zo'n kleine stad zo'n mooi winkelcentrum zit. We hebben hier een versstraatje met een goede bakker, slager en groenteman.

19 mei 2017

Toeristen verbazen zich erover dat er in zo’n kleine stad zo’n mooi winkelcentrum zit. We hebben hier een versstraatje met een goede bakker, slager en groenteman. Eigenlijk zijn we een soort stad der specialisten”, vertelt De Echte Groenteman Simon Dragt uit Vollenhove. Het is een kleine stad in de kop van Overijssel met ongeveer 4200 inwoners. Simon doet wederom mee aan het Groenteman met Ster traject. Hij heeft al twee sterren maar wil niet niet verslappen. Simon: “Voor het zelfde geld heb je er straks eentje, vasthouden is het allerbelangrijkste.

Aandurven
Natuurlijk doen Simon en zijn team hun best om een derde ster te bemachtigen. “We zijn aan de slag gegaan met de verbeterpuntjes uit het vorige traject. Toch blijft het moeilijk om zelfs één ster te behalen. De mystery guest kan alles bepalen. De hygiëne en uitstalling is altijd op orde, daar ben ik niet bang voor. Maar wanneer de mystery guest op een druk moment binnenloopt en het er niet helemaal netjes bij ligt, kan dat zomaar een ster schelen”, vertelt Simon. “Ik vind het best jammer dat er zo weinig collega’s aan meedoen. Je moet het aandurven, de lat ligt hoog. Sommige denken, ik heb een ster, dan is het wel goed. Dat zie ik ook in de bakkers- en slagerswereld. Maar ik vind: je hebt wat neergezet, en moet het blijven neerzetten. Meedoen is spannend en leuk en bovendien een goede motivatie voor het personeel.”

Hot & hype
Twee jaar geleden heeft hij zijn zaak gerestyled en omgebouwd naar zelfkeuze. Nog altijd krijgt hij daar complimenten over. Het team van Simon bestaat uit 9 mensen, niet iedereen werkt full time. Twee van hen zijn specialisten in de keuken waar met liefde en passie, maar zonder toevoegingen, dagelijks wordt gekookt. “We hebben een maaltijd-service, drie keer per week bezorgen we bestellingen aan huis. Ook veel klanten komen naar de winkel voor maaltijden. Maaltijden zijn hot en een hype”, vertelt Simon. Maar de onbewerkte AGF moet ook altijd in orde zijn.”Je moet je specialiseren en zorgen dat het altijd goed is”, besluit Simon.


Het team van de Echte Groenteman Simon Dragt