Spinazie

16 februari 2015

Spinazie is een donkergroene bladgroente met een lekkere volle smaak. Het is een kwetsbare groente: eet het daarom het liefst op de dag van aankoop. Spinazie is 1 tot 2 dagen in de koelkast houdbaar. Was spinazie voor gebruik enkele malen in koud water en laat de groente uitlekken in een vergiet. Er is ook wilde spinazie, met een wat steviger, onregelmatiger blad. Kook spinazie met het aanhangend water in enkele minuten gaar. Spinazie uit blik, pot en diepvries hoeft alleen maar te worden opgewarmd. In het voorjaar en zomer komt spinazie uit eigen land, de rest van het jaar uit Spanje.

  • rauw in stamppot
  • rauw in salade met feta of uitgebakken spekjes
  • in hartige taart met (blauwe) kaas
  • roerbakken met ui, Italiaanse kruiden en reepjes rauwe ham, lekker met pasta
  • snelle pastasaus: diepvriesspinazie verwarmen met roomkaas en nootjes.
  • als vulling van wraps