Holland Ivo vertelt

Ook de weerverwachting voor de aankomende week zijn super zomers. Dit bied volop verkoopkansen. De toeristen en de thuisblijvers zoeken gemak en een lekker stukje fruit.

31 juli 2020

Een oud gezegde luidt: vrouwen bloot handel dood. Echter de huidige bijzondere omstandigheden veroorzaakt door de Coronacrisis bieden nieuwe kansen. De campings en vakantieparken in Nederland zitten allemaal goed vol. Ook de weerverwachting voor de aankomende week zijn super zomers. Dit bied volop verkoopkansen. De toeristen en de thuisblijvers zoeken gemak en een lekker stukje fruit.

Over  de Hollandse handel kunnen we kort zijn, alle warme bladgroenten zijn er voldoende tegen lage prijzen. Deze week een spectaculaire actie met sperziebonen. Veel vraag naar komkommers en trostomaten de prijzen zijn stabiel tot iets stijgend. De meeste pruimenrassen zijn geweest, we verwachten nu volop Reine Victoria. Aardbeien voldoende, de vraag bepaald de prijs. Hard fruit komt nu goed op gang. Voldoende Delbare appelen en Triomphe de Vienne peren.