Holland Ivo vertelt

Fijne jaarwisseling en een gezond, voorspoedig 2018 met veel Hollandse handel!

29 december 2017

Oud en nieuw is traditioneel het moment om goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Wat ging er goed in het oude jaar en wat verwachten we van het nieuwe jaar. Van het oude jaar kunnen we zeggen dat we door sterk wisselende weersomstandigheden extremen in de aanvoer gehad hebben. Door het warme najaar bijvoorbeeld hadden we half december ineens grote aantallen mooie aardbeien beschikbaar voor erg weinig geld. Deze aardbeien waren door de tuinders gepland voor de kerst. Tsja de natuur laat zich niet dwingen…

Voor het nieuwe jaar kunnen we zeggen dat door de vorst in de bloeitijd van het harde fruit de aanvoer snel minder zal worden. De ULO cellen raken snel leeg. Van diverse rassen wordt verwacht dat ze rond mei niet meer beschikbaar zijn.

De normale daghandel in harde groente zal begin januari weer opstarten. De meest Poolse werknemers keren van kerstvakantie terug en hervatten de sorteerwerkzaamheden. Bladgroente zullen beperkt beschikbaar zijn. Er zijn al wel nieuwe oogst komkommers en trostomaten beschikbaar. De komkommers zijn nog te zwak om ze in het assortiment op te nemen. Trostomaten zijn dagelijks beschikbaar.

Ons goede voornemen voor 2018 is, blijven zoeken naar betaalbare topkwaliteit.

Fijne jaarwisseling en een gezond, voorspoedig 2018 met veel Hollandse handel!