Holland Ivo vertelt

De tuinders zijn volop bezig met het binnenhalen van de oogst. Daarom wordt er van sommige producten tijdelijk minder aangevoerd.

31 augustus 2018

Bladgroenten: Diverse andijvie telers zijn deze week gestopt met snijden. Dit hebben zij gedaan om de planten de gelegenheid te geven om kilo’s te produceren. Er is dus na extreme krapte op de markt sprake van herstel van de aanvoer. Spinazie is even wat moeilijker.
Harde groenten: In Noord-Holland is het nu kermisseizoen. In deze periode is bijna in elk dorp kermis. De koolboeren zijn dan in de feesttent te vinden en hebben geen tijd om kool te snijden. Door veel vraag uit met name Duitsland en Polen hebben we te maken met een tijdelijke prijsstijging.
Paprika: Voldoende aanvoer maar wisselende prijzen.
Komkommers: Constante aanvoer maar door iets minder vraag dalende prijzen.
Tomaten: Stabiele markt.
Hardfruit: Voor de komende week wordt er warm weer verwacht. Alle tuinders zijn met man en macht bezig om zoveel mogelijk de oogst binnen te halen. Dit doen zij om te voorkomen dat het fruit te ver door rijpt.
Zacht fruit: Aardbeien van buiten zijn er bijna niet meer. Dit geld voor zowel de open als de bedekte teelt. Die paar kas aardbeien die er zijn brengen erg veel geld op.  Bramen is bijna gebeurd. Frambozen blijven in ruime mate beschikbaar.