Import Ronnie vertelt

Weer meer meloenen beschikbaar!

02 juni 2017

Bananen: Komende week geen wijzigingen.
Ananas: Er is veel vraag naar ananassen, de markt is goed zeker wanneer het zomerweer aanhoud.
Import appels: We eindigen het Europese seizoen met wat Fuji dan gaan we geheel over op overzee appelen. Er is voldoende fruit beschikbaar en de markt/kwaliteit is prima.
Citrus: We hebben heel wat reserveringen uitstaan v.w.b. Peru mandarijnen, als we alles binnen krijgen zullen we de eerste maand niet zonder zitten. Er is veel vertraging qua binnenkomsten en de vraag is enorm goed. We hopen de komende week wat aan perfect hand fruit te ontvangen, voor de pers is er voldoende beschikbaar. Grape fruit volop beschikbaar en er komen wat meer citroenen op de markt.
Zomerfruit: Het gaat allemaal wat stabieler worden in zomerfruit, we gaan met veel producten over naar een nieuw teelt gebied. Druiven zullen wat meer komen, een tekort aan Red Globe. Verder meer dan voldoende steenfruit met een hele scherpe week actie.
Meloenen: Komende week weer volop beschikbaar, afgelopen week was het moeilijk in verband met transport en een sterke lokale vraag. Morgen lossen we enkele auto’s Dumara en Samanta uit Italie en Griekenland, dinsdag wat binnenkomsten uit Spanje. De rust is gekeerd er komt meer binnen, Galia meloenen nu vanuit Murcia en een klein gaatje in de aanvoer  van cantaloup meloenen. Je mag stellen dat de lokale markt in Spanje/Italië en Griekenland heel goed is, door het mooie zomerweer en de toenemende vakantiegangers.