Import Ronnie vertelt

Nederland maakt zich komend weekend op voor een naderende storm “Ciara” er zijn veel speculaties, windstoten  van +130 km  aan de kust tot 100 km per uur landinwaarts!

07 februari 2020

Komende week staat een beetje in het teken van Valentijn. Een strakke “I Love Witloof” actie en natuurlijk maandag a.s. de eerste Valentijn Aardbeien!  14 februari is traditioneel Valentijnsdag!
Verder zit de AGF beurs er weer op in Berlijn, de handel zal z’n ‘roes’ uitslapen en maandag weer actueel voor de dag moeten komen. Wij hebben maandag een auto Elefant binnen en de woensdag daarop een auto Filosofo mandarijnen.
Appelen uit Tirol even op een laag pitje, binnenkomsten Pink Lady en Fuji uit Tirol is van matige kwaliteit, we laden even wat Franse en Spaanse Pink lady en wat  Fuji uit Hollands en Tsjechië  (de Hollandse is wel van uitstekende kwaliteit). Veel regen/slecht weer heeft wel invloed gehad op de appelen uit Tirol (Vog/Marlene). Fuji heeft een matige kleur en de Pink Lady heeft waterplekken.
Groenten uit Spanje herstelt zich. Uitzondering is wat gekleurde paprika (geel/rood), komkommers en courgette krijgen weer een normale prijs. Als de markt het toelaat zullen we overgaan op alleen Hollandse komkommers.
Nederland maakt zich komend weekend op voor een naderende storm “Ciara” er zijn veel speculaties, windstoten  van +130 km  aan de kust tot 100 km per uur landinwaarts! Laten we hopen dat deze verwachting snel afzwakt.