Import Ronnie vertelt

Maandag een auto Elefant binnen voor een scherpe week actie! Verder even beperkt wat TangGold binnen, later in de week weer voldoende erbij.

21 februari 2020

Met nog twee dagen carnaval voor de boeg zit de vakantie er gelijk op en gaan de scholen weer open. Plaatselijk zal de vakantie met twee dagen worden verlengd, maar dat zal echt zeer plaatselijk zijn, “life goes on” zullen we maar zeggen.

De Spaanse handel gaat wat meer op normaal niveau, de aantallen nemen toe en de prijzen zullen dalen. Citrus ruim voldoende. Maandag een auto Elefant binnen voor een scherpe week actie! Verder even beperkt wat TangGold binnen, later in de week weer voldoende erbij. We hebben ook voldoende Maroc Nadorcott binnen, we komen zeker niet zonder mandarijnen te zitten.

Het Coronavirus heeft toch links en rechts wat invloed op de handel, er staan bijvoorbeeld veel rederijen droog. Voor wat betreft container vervoer… er staan veel containers op het droge zonder bestemming. Maar ook specifieke Chinese producten komen vertraagd op gang waardoor er flinke prijsstijgingen plaats vinden (gember/knoflook).

De winter is nog niet voorbij, toch lopen we langzaam maar zeker de maand februari rustig uit en maken we ons op voor de maand maart. Een maand met raapstelen, asperges en rabarber weer op de menukaart. Nog een fijne carnaval gewenst en succes in de verkoop.