Import Ronnie vertelt

Er zijn veel druiven te koop, goede kwaliteit en perfect van eten. Vanuit Spanje ook de berichten dat er wat steenfruit word geoogst voor week 15, aardbeien in overvloed.

27 maart 2020

 

Laten we beginnen met de positieve zaken. De lente is begonnen en komend weekend gaat de klok een uurtje vooruit (dat wil zeggen het blijft een uurtje langer licht). Een uurtje minder slaap, dat wel… maar we kunnen ons – ondanks alles – weer opmaken voor betere tijden. Onze handel heeft natuurlijk al wat meegemaakt deze eeuw. Los van kleine schandalen, wat te denken van EHEC epidemie in 2011 waarbij Rusland de grenzen sloot voor Hollandse Export. Schade: 150 miljoen euro, tuinders werden nagenoeg niet gesteund door het rijk. Het Corona virus – net zoals EHEC ontdekt in China – heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid en we hopen met z’n allen dat dit snel voorbij gaat.

Onze handel staat in ieder geval niet stil, voor het overgrote deel althans. Het is voor ons een enorm drukke periode en we willen hiermee ook onze medewerkers in de loods extra bedanken. Bergen handel extra en toch hier en daar wat ziekmeldingen(voorzorg) waardoor deze groep het steeds drukker krijgt. Geen geklaag, knetter hard werken – ‘Chapeau collega’s ‘ (petje af).

Voor wat betreft de handel. De komende week voldoende citrus binnen van Filosofo en Elefant. Spaanse groenten ook weer wat gemakkelijker in prijs, maar we zullen toch voor een deel over gaan op Hollandse handel. Import appelen: weinig veranderingen, wel de eerste overzee Golden en Gala voorbij zien komen. Er zijn veel druiven te koop, goede kwaliteit en perfect van eten. Vanuit Spanje ook de berichten dat er wat steenfruit word geoogst voor week 15, aardbeien in overvloed.

Gezonde groet en succes in de verkoop