Import Ronnie vertelt

Overigens waren de eerste berichten vanuit België uitstekend, als alles normaal gaat verlopen zullen we met een week of 6/7 de eerste Belgische kersen hebben.

08 mei 2020

 

De handel heeft geen klagen, de juiste mandarijnen volgen het Spaanse seizoen op. We ervaren wel een probleempje om Spaanse Elefant sinaasappelen op te volgen. Daar moeten we nog wel even de juiste weg in zien te bewandelen, klanten waren natuurlijk ook heel verwend.

Wat betreft de druiven is het wachten op het noordelijk halfrond. Hier en daar zijn nog wat beperkte goede druiven te vinden.

Steenfruit geeft voldoende binnenkomsten vanuit Spanje. Kersen blijft nog even een dingetje. Gewoon duidelijk zijn: goede import kersen 100% zijn er nog niet en om dan kersen te verkopen voor €60.00 die niet goed zijn, daar doen we niet aan mee. Overigens waren de eerste berichten vanuit België uitstekend, als alles normaal gaat verlopen zullen we met een week of 6/7 de eerste Belgische kersen hebben.

Import appelen: De eerste Fuji uit Zuid-Afrika staat binnen en waarschijnlijk binnen nu en twee weken ook de eerste Pink Lady overzee!

Een fijne Moederdag gewenst.