Import Ronnie vertelt

Het druiven assortiment neemt toe, de aantallen ook maar de prijs zal eerder stijgen dan zakken.

25 augustus 2017

Bananen: De bananen markt kent eigenlijk geen echte prijs, los van de groen prijs en afspraken is de markt puur vraag en aanbod, door de vakantie periode en het weer zullen er altijd goedkope partijen de markt passeren. Wij zullen buiten ons programma zeker blijven volgen!
Ananas: Geen bijzonderheden, volop beschikbaar en geen wijzigingen.
Citrus: Top Salustiana voor hand en pers volop beschikbaar, ook hele goede mandarijnen beschikbaar uit Peru en Zuid Afrika en natuurlijk volop Kyomi en Minneola beschikbaar. Citroenen en grapefruit een rustige markt, volop beschikbaar.
Import appelen: Door een compleet Hollands assortiment appelen staat import appels een beetje stil, wel worden de Pink Lady’s, Kanzi en Jazz goed verkocht.
Zomerfruit: Het druiven assortiment neemt toe, de aantallen ook maar de prijs zal eerder stijgen dan zakken. Er is Europees gezien enorm veel vraag naar druiven. De vraag naar steenfruit neemt iets af, er worden nagenoeg alleen dikke maten aangevoerd en daar is de trek echt wel uit voor de massa. Er zal wat meer vraag komen naar luxe steenfruit te denken valt aan Franse handel. Pruimenmarkt is heel goed er is veel vraag te verwachten de komende week. Import kersen volop beschikbaar, dagelijks binnenkomsten.
Meloenen: Watermeloenen volop, galia en piel de sapo minder aanvoer en hogere prijzen. Geel en Cantaloupe voldoende beschikbaar.