Import Ronnie vertelt

Een hele goede markt voor pitloze druiven, vanuit Italië zullen de prijzen voor pitloze druiven sterk stijgen.

29 september 2017

Bananen: Geen wijzigingen, de vraag neemt weer toe!
Ananassen: Ruim voldoende beschikbaar, prijzen variëren naar merk en kwaliteit, voor elk wat wils.
Import appels: Voldoende beschikbaar, vanuit Frankrijk ook de eerste Breaburn (Mutant) en Fuji (Mutant) verder alles volop binnen.
Citrus: Volop mandarijnen binnen van Filosofo en Famisa. Ook wat Nadorcott beschikbaar maar die markt droogt langzaam op. Voor de hand sinaasappel zijn weinig mogelijkheden, we gaan over op RSA late in open top dikke maten, voor de pers is voldoende beschikbaar. De eerste Spaanse citroenen zijn op de markt, er is ook nog voldoende overzees fruit beschikbaar en de eerste Turkse citroenen maar dat zijn niet de meest sap volle op dit moment. Minneola seizoen is zo goed als over, er liggen nog wel wat uitgezochte minneola’s op de markt maar deze vallen altijd tegen waardoor onze keus is gemaakt te stoppen met dit product. Komende week ook weer wat Filosofo Clemenrubi binnen in 6 kg verpakking, een product dat perfect smaakt.
Import Groenten: Broccoli staat er de komende week op om mee te beginnen, op dit moment te veel problemen met de Hollandse kwaliteit verder iets in paprika en natuurlijk courgette.
Steenfruit: Volop pruimen uit Frankrijk en Italië beschikbaar, het anna spath seizoen is voorbij. We zijn gestopt met perziken, nectarine en abrikozen.
Druiven: Een hele goede markt voor pitloze druiven, vanuit Italië zullen de prijzen voor pitloze druiven sterk stijgen. Verder Italia druiven blauw en wit volop beschikbaar. Turkse vijgen seizoen loopt op z’n eind, verse noten en kastanjes komen meer op de markt. Ook granaatappels gaat weer een product worden de komende tijd.

Komende week een super aardbeien actie, met iets meer aandacht is omzet gegarandeerd!