Import Ronnie vertelt

Komende week voldoende fruit binnen van Filosofo en Famisa, verder gaan we loop van de week de eerste bladclementine ontvangen van eigen teler.

06 oktober 2017

Bananen: Prijzen zullen aantrekken, toch wat gevolgen van de orkanen die over midden en zuid Amerika zijn getrokken. Frankrijk (en Franstalige eilanden) zal zeker een speler worden in deze vraag.
Ananassen: Komende week een krachtige Chiquita actie, verder is het lage prijzengeweld nu wel voorbij. De markt is opgeschoond en de prijzen zullen weer een marktconforme prijs laten zien.
Citrus: Komende week voldoende fruit binnen van Filosofo en Famisa, verder gaan we loop van de week de eerste blad clementine ontvangen van eigen teler. Handsinaasappels nog even een krappe markt maar deze gaat met twee weken zeker veranderen, voor de pers is er handel meer dan genoeg beschikbaar. Vanaf 15 oktober aanstaande zal alle overzee fruit in Europa staan (ingeklaard) vanaf die datum worden de invoer gelden verhoogd. Er staat enorm veel fruit in Nederland, enkele maten zullen krap zijn maar over het algemeen is er handel genoeg.
Import appels: Volop beschikbaar, geen tekorten.
Import groenten: De komende week zullen we met wat meer producten overgaan naar import, waaronder komkommers, snijbonen, ijssla, courgette en waarschijnlijk wat tomaten rassen.
Seizoen fruit: Druiven volop beschikbaar, verder meer dan voldoende meloenen beschikbaar. Ook de volop granaatappels binnen de komende week.