Import Ronnie vertelt

Afgelopen week een primeur ontvangen uit Spanje, de eerste Tang Gold van Filosofo!

05 januari 2018

Bananen: Turbana + €0.45, Chiquita ongewijzigd.
Ananas: Komende week voldoende beschikbaar, waarschijnlijk ook weer wat gevlogen ananassen.
Import appels: Volop beschikbaar, er is meer vraag naar import fruit zeker nu de markt in Hollandse appelen krap gaat worden.
Citrus: Afgelopen week een primeur ontvangen uit Spanje, de eerste Tang Gold van Filosofo! Een week eerder dan afgelopen jaar maar wel op het juiste moment, er is een goede vraag naar mandarijnen en ook de komende week ontvangen we weer een auto Tang Gold verder staat een binnenkomst Elefant Cara Cara op de planning. De verwachtingen zijn hoog en we zullen dit de komende week blijven ontvangen. Verder van alles binnen waaronder Salustiana in EPS van Filosofo en een auto Salustiana van Elefant, er is een goede vraag in Salustiana. Grape fruit en citroenen volop beschikbaar.
Groenten: Geen gebrek aan groenten maar de vraag en aanbod in paprika loopt iets uit de pas, waar we eerst volop Israël en Marokko binnen kregen naast Spaanse is er nu even wat minder beschikbaar. Tomaten stabiel en ook broccoli en bloemkool volop beschikbaar. IJssla verwacht ik wat vast in prijs de komende week.
Divers: Even een week gehad met beperkte binnenkomsten druiven, vooral blauw met pit (d. b. Hanna) maar de komende week hersteld de beschikbaarheid zich weer.
Verder geen bijzonderheden we hebben volop handel!