Import Ronnie vertelt

Er is een te kort in Chiquita bananen (logistieke problemen op het water).

02 maart 2018

Bananen: Er is een tekort in Chiquita bananen (logistieke problemen op het water) ook is er een betere vraag naar Turbana waardoor ook hierin wat tekorten ontstaan en natuurlijk de lage temperaturen.
Ananas: Volop beschikbaar geen tekorten, alleen wat problemen met Delmonte op zee wat vertraging opgelopen, voor vlucht ananassen de komende week weer voldoende beschikbaar.
Import appels: Ruim voldoende beschikbaar!
Import groenten: Komende week andere prijzen voor bloemkool, bosuien en wat vrucht gewassen. Langzaam maar zeker zullen er wat Hollandse paprika en tomaten worden aangeboden maar nog geen volumes. Verder volop beschikbaar ondanks het matige weer in Zuid Europa.
Citrus: Geen bijzonderheden te melden, maandag vertrekt er weer een auto Tang Gold en Elefant Navel Late, Spaanse salustiana laatste van dit seizoen binnen, daarna over op val late en sinaasappelen uit Marokko en Egypte. Volop Orri en komende week weer volop Minneola, grapefruit wat problemen met de White march voor rood geldt diverse binnenkomsten uit Spanje, Turkije en zelfs Marokko.
Divers: Meer dan voldoende druiven en steenfruit beschikbaar, ook de binnenkomsten nieuwe aardappelen uit Marokko komt op gang, mango en granaatappelen voldoende binnen.
Note: de vakanties zitten erop en het koude front is overgetrokken vanuit het oosten, als de komende week de wind uit het zuiden gaat waaien krijgen we temperaturen van 8 á 10 graden, laat de Lente maar komen 😊