Import Ronnie vertelt

Heel Europa wordt de komende twee á drie weken gekort op Chiquita.

09 maart 2018

Bananen: Heel Europa wordt de komende twee á drie weken gekort op Chiquita, we moeten het met de helft gaan doen, misschien valt er hier of daar nog wat extra te scoren maar er is een heel groot tekort, Turbana verder geen bijzonderheden.
Ananassen: Komende week geen Chiquita 6e ananas beschikbaar, we zullen wel kijken naar andere merken.
Citrus: Komende week nog een auto Navel late binnen van Elefant, salustiana is einde seizoen uit Spanje, we zullen daarom over moeten op Maroc en Egypte. Maandag de laatste auto Tang Gold binnen, maar dan alleen een auto in de maat 92, voor de rest is Tang Gold einde seizoen. Wel komen er volop Orri mandarijnen binnen en natuurlijk Maroc affourer maar in Marokko verwachten ze ook andere prijzen. USA minneola worden maandag/dinsdag as. verwacht. Citroenen en grape fruit voldoende beschikbaar.
Import appelen: Komende week weer volop binnen, hier en daar zie je al wat Brasil appelen op de markt, maar jonge appels hebben vaak problemen vanuit die landen. Met een maand zullen we zeker over moeten op Overzee appelen.
Import groenten: Volop beschikbaar, we gaan met enkele producten over op Hollandse handel. Er zijn enkel wat problemen met bonen, met name bij Retail leveranciers/producenten waardoor de markt een beetje op z’n kop staat. Dat zal nog zeker een week duren voor dit weer hersteld.
Divers: Goede week gehad voor wat betreft zomers fruit, ook weer een grote hoos aardbeien verhandeld de afgelopen week. Druiven en steenfruit volop beschikbaar. Ook komen er wat meer Maroc Nicola aardappelen op de markt in combinatie met Hollandse asperge een mooie lente combinatie.