Import Ronnie vertelt

We zijn begonnen met Royal Gala uit Chili en Nieuw Zeeland maar ook de eerste Smitten® zijn binnen.

13 april 2018

Bananen: Komende week gaat de bananen markt veranderen, we zullen gemiddeld drie euro zakken met de Turbana, Chiquita blijft gelijk.
Ananas: Voldoende beschikbaar, ook weer wat Crownless binnen, het gemak van veel vrucht en weinig afval (snij/rauwkost).
Citrus: Komende week de laatste binnenkomst Premium Nadorcott we zetten ze nog maar eens zeer scherp aan, met de komst van overzee mandarijnen loopt de verkoop altijd een stukje terug, de klanten willen toch vol gekleurde zoete mandarijnen vandaar dat wij nog even een actie er in knallen, profiteer ervan OP=OP. Verder geen bijzonderheden te melden voor wat betreft de citrus markt volop beschikbaar.
Import appels: We zijn begonnen met Royal Gala uit Chili en Nieuw Zeeland maar ook de eerste Smitten® zijn binnen, een perfecte appel (Gala X Breaburn X Fiesta) een mutant uit NZLD je kunt ze als een Breaburn mutant aanbieden want zoals je proeft is de smaak identiek aan de Breaburn. Verder nog wat Europese appelen als Fuji, Granny en Golden Delicious.
Import algemeen: We hebben weer volop eigen import Galatina kriel en Malta aardappelen binnen, steenfruit en druiven meer dan voldoende beschikbaar. Granaat appelen en Turkse groenten de komende week binnen uit eigen import, we zullen u op de hoogte houden wat er allemaal binnenkomt, ook in de traditionele AGF is dit een groei markt. Spaanse kruiden voldoende beschikbaar en natuurlijk ontvangen we weer volop Nisperos.