Import Ronnie vertelt

Er ontstaat even een tekort aan Granny Smith verder meer dan voldoende beschikbaar.

03 augustus 2018

Bananen: Geen bijzonderheden te melden, genoeg beschikbaar maar in deze periode en met dit weer is de verkoop niet optimaal.
Ananas: Veel vraag naar goede ananassen, bij de meeste speciaalzaken is de rauwkost (salade) niet aan te slepen.
Import appels: Er ontstaat even een tekort aan Granny Smith verder meer dan voldoende beschikbaar, met een week of twee start onze teler met plukken, waaronder de eerste Elstar.
Meloenen: Deze markt draait ineens helemaal om, de prijzen lopen op en de vraag is groot, zowel op de lokale markt als de export markt. Enkele teelt gebieden raken leeg en ook transportkosten lopen met €500.00 per auto op. Wij lossen maandag weer een auto Amador Spaanse meloenen en enkele auto’s Italiaanse meloenen in binten.
Steenfruit: Nectarine en perziken zijn wat minder beschikbaar dan verwacht, weinig kleinere maten beschikbaar. Door programma’s in de retail komen er wat problemen in de aanvoer, pruimen en bosperziken ruim voldoende beschikbaar.
Druiven: Langzaam maar zeker komt de aanvoer op gang ook is er een betere vraag naar druiven. Maandag lossen we een auto Italiaanse druiven van de teler DiDonna® we zullen deze druiven van topkwaliteit scherp in de markt zetten (zie nieuwsbrief) verder is er van alles beschikbaar Rood/Blauw/ wit met pit en zonder pit.