Import Ronnie vertelt

De scholen zijn weer begonnen, onze handel zal weer aan de dagelijkse vraag moeten voldoen, schoolfruit zal komende week een thema zijn,.

31 augustus 2018

Bananen: Komende week + 0.50 voor Turbanan, Chiquita ongewijzigd.
Ananas: Gevlogen ananas afgelopen week niet beschikbaar, vanaf week 36 weer binnenkomsten. Traditionele ananas voldoende beschikbaar maar wel tegen strakke prijzen.
Import appelen: Langzaam maar zeker komt het Europese fruit op de markt, we nemen afscheid van het overzee fruit op Pink Lady, Jazz en Fuji na.
Import groenten: Wat zal het worden de komende periode, prijzen stijgen schrikbarend, nou ja schrikbarend is ook wat overdreven. We waren natuurlijk enorm lage prijzen gewent en nu het normaliseert lijkt het allemaal goud maar zo is het natuurlijk niet helemaal, wel is beschikbaarheid een hekel punt, we moeten gewoon de handel hebben en dan moet je wel eens uitwijken met een flinke prijsstijging tot gevolg (vraag en aanbod moment)
Citrus: Het vinden van de juiste handsinaasappelen gaat moeizaam, windschade, smaak en pakking is heel wisselvallig. De smaak is dit jaar ook een groot probleem, i.v.m. het Zuid Afrikaanse fenomeen ‘Blackspot’ de Europese unie heeft een protocol op gesteld waaruit blijkt dat overzee fruit onder de 2 á 3 graden moet worden verscheept dit komt de kleur en smaak niet ten goede vooral de rassen navel en navel late hebben te lijden onder deze temperaturen. Ook citrus uit Spanje, Portugal, Italië en Griekenland hebben te kampen met Black spot (quarantaineschimmels) doch dit probleem moet in het productie land worden aangepakt niet op de plaatst van bestemming, dan wel tijdens transporten naar rest van Europa. Verder volop goede mandarijnen beschikbaar evenals Minneola, de prijzen van Minneola zullen wat stijgen de komende weken. Spaanse Iwasaki mandarijnen zijn ook al op de Europese markt maar daar gaan we onze vingers nog niet aan branden. Maandag een paar pallets Israël citroenen binnen, 6.5kg 1laags gelegd, Spaanse citroenen zijn op de markt maar daar hebben ze alles wat op een citroen lijkt in de kist gepakt dus zullen we ook daar nog wat weken op wachten. Perssinaasappelen en grapefruit voldoende beschikbaar.
Seizoenfruit: Steenfruit loopt op z’n eind, het druiven seizoen is in volle gang, volop top kwaliteit druiven beschikbaar.
De scholen zijn weer begonnen, onze handel zal weer aan de dagelijkse vraag moeten voldoen, schoolfruit zal komende week een thema zijn, wij knallen er direct in met Goudgele pitloze druiven verpakt (zie nieuwsbrief)