Import Ronnie vertelt

Vanaf komende week donderdag de eerste Iwasaki/Otisu van FILOSOFO WEER VOLOP BESCHIKBAAR

07 september 2018

Bananen: Meer vraag al zijn we nog niet op normaal niveau, maar gezien het steenfruit afneemt zullen we snel veranderingen ondervinden.
Ananas: Delmonte voldoende beschikbaar evenals Chiquita ananas. Markt is goed, kwaliteit is goed dus weinig te melden.
Citrus: Voldoende perssinaasappelen beschikbaar, uit RSA en Argentinië. Voor de hand moet je toch echt het kaf van het koren scheiden en mondjesmaat in huis halen, we kennen allemaal het probleem ‘Blackspot’ een schimmel dat snel voorkomt op Afrikaans Citrus en wordt bestreden door de handel met een te lage temperatuur naar Europa te vervoeren met als consequenties dat de kleur en de smaak niet perfect zijn. Mandarijnen volop beschikbaar vanuit RSA. Een primeurtje wel te melden: Vanaf komende week donderdag de eerste Iwasaki/Otisu van FILOSOFO WEER VOLOP BESCHIKBAAR (mits het weer in Spanje niet snel veranderd) We zijn wel weer toe aan iets anders en we weten dat Filosofo niet begint met de handel als het nog niet kan. Citroenen en grapefruit voldoende beschikbaar.
Import appelen: alles nog volop beschikbaar met uitzondering van goede Fuji appelen.
Zomerfruit: Genoeg zomerfruit beschikbaar waaronder grotere volumes druiven, rood/wit/ blauw. Met en of zonder pit is steeds meer een ding voor de toekomst, telen we dan echt over enkele jaren alleen seedless rassen? Ik denk het niet gezien de noodzaak van een pitje. Granaatappelen, pruimen enz. voldoende beschikbaar, ook zijn er nog perziken en nectarine te koop maar langzaam zal die vraag afnemen net als de vraag naar Europese meloenen, we hebben er al nieuwe oogst Brasil meloenen naast dus er is genoeg keuze.
Komende week een allemansvriend in de actie: Muscaat druiven van DiDonna® 7kg goudgeel en vooral honing zoet!