Import Ronnie vertelt

Vanaf zaterdag een Zespri® actie, lees nieuwsbrief en uw mail.

12 oktober 2018

 

Bananen: Komende week geen wijzigingen.

Ananas: Voldoende ananassen maar de Delmonte Ananassen waren afgelopen week een probleem. Komende week zal het beter zijn met Delmonte.

Citrus: Volop binnenkomst Spaanse mandarijnen de smaak is perfect van de Okitsu/Satsuma. Ook de Clementine zijn prima van eten, nu het weer kantelt zal de vraag een stuk beter gaan worden. Komende week verwachten we de eerste Spaanse Navelina nog niet van eigen teler maar wel wat binnenkomsten van kleine producenten uit Valencia. Elefant zal zeker nog een maand de tijd nemen om met een perfect product te starten, maar de handel blijft ons verrassen we zullen zien. Komende week de eerste Israel Grape fruits en volop Citroenen uit Spanje en RSA. Pers sinaas komende week een leuke scherpe actie (Lees nieuwsbrief)

Importappelen: Volop fruit beschikbaar, Fuji Tirol nog een week voor ze gaan verladen, Jazz uit Europa komende week te laden, maar de Nieuw Zeeland appelen zijn kwalitatief beter. Europese Pink Lady pas rond week 45/46 beschikbaar.

Importgroenten: Wat er is zullen we aanbieden, Bonen, Courgette en Snijbonen volop beschikbaar, kwaliteit is perfect.

Seizoen: Druivenmarkt gaat in prijs oplopen, we naderen eerder het Italiaanse seizoen dan andere jaren. Pitloos komende week wat krap en goede Italia duurder, blauw en rood volop beschikbaar.

Pruimen volop beschikbaar, kwaliteit is prima.

Vanaf zaterdag een Zespri® actie, lees nieuwsbrief en uw mail.