Import Ronnie vertelt

Afgelopen week een compleet assortiment geladen in Süd Tirol.

16 november 2018

Bananen: Komende week de Turbana iets terug in prijs, zoals altijd zakken de prijzen rond deze tijd, meer mogelijkheden in fruit is hiervoor een reden, citrus wordt meer geconsumeerd in deze periode. Chiquita ongewijzigd.
Ananas: Geen bijzonderheden te melden, voldoende beschikbaar.
Import appels: Afgelopen week een compleet assortiment geladen in Süd Tirol waaronder perfecte Pink Lady, Fuji en Jazz, het assortiment is nu compleet uit Europa.
Citrus: Afgelopen week een succesvolle binnenkomst Elefant citrus gehad, ongelofelijk wat een fans deze sinaasappelen hebben, waar normaal de Spaanse sinaasappelen op een laag pitje staan in November was ook Duitsland meer dan in de markt voor Elefant. Daarmee is de promo tour ook weer op gang gekomen met de levensgrote Elefant on Tour. Verder hebben we voldoende mandarijnen van Filosofo ontvangen en natuurlijk wat maten navelina van Filosofo, komende week zullen er ook wat betere Berkane clementine op de markt zijn, is de kwaliteit goed dan zullen we er wat gaan laden.   Verder voldoende grape , citroenen, sweetie en pomelo.
Import groenten: Het assortiment neem toe zeker de komende week wanneer het gaat vriezen, daarmee zullen spinazie, bospeen, bloemkool en andijvie ook kunnen komen te vervallen.
Divers: We gaan de laatste week in met Europese druiven, verder komt er wat Steenfruit op de markt vanuit Zuid Afrika, er zijn voldoende meloenen beschikbaar en natuurlijk volop Kaki persimmon.
Note: Komend weekend is de Sint weer in het Land.