Import Ronnie vertelt

Komende week geen bijzonderheden, voldoende beschikbaar, prijs blijft gelijk.

07 december 2018

Bananen: Komende week geen bijzonderheden, voldoende beschikbaar, prijs blijft gelijk.
Ananassen: Chiquita een halve euro duurder, voor de rest zal er voldoende handel zijn en bij druk zullen de prijzen wat lager uitkomen. De weken erna zullen bepaald worden door natuurlijk de kerstverkoop.
Citrus: Komende week een scherpe Premium actie met Filosofo mandarijnen (zie nieuwsbrief) verder hebben we een vast merk Maroc mandarijnen in ons assortiment ‘Kantari Premium’ uit de Berkane, dit merk is 6 weken aan de markt waarna we weer zullen switchen naar Spaanse clubrassen. Verder hebben we maandag weer een binnenkomst van Israël minneola. Sinaasappelen komende week voldoende binnen, een auto Elefant en wat salustiana uit Spanje. Graperuit en citroenen volop beschikbaar.
Import appelen: Voldoende fruit beschikbaar, wel een klein gaatje in Fuji appelen in de cal 75+ voor de rest geen problemen.
Import groenten: Vanuit Spanje komt het allemaal vertraagd binnen, doch onze agent in Frankrijk voorspeld een verbetering, op de Franse TV word gemeld dat dit weekend de Franse regering zal gaan ingrijpen als de blokkades toenemen dan wel worden uitgebreid naar de Spaanse grens. Er zij diverse mogelijkheden om de barricades te omzeilen maar dan moet je ook nog eens auto’s kunnen regelen in Spanje daar komt ook nog eens de kerstverkoop bij, het is onze zorg om de handel in topconditie binnen te laten komen.
Divers: volop perfecte druiven beschikbaar en ook het steenfruit aanbod neemt toe, verder grote binnenkomsten Granaat appelen de komende weken. Ook zullen we uitzien naar het Litchee seizoen.
Note: We gaan ons voorbereiden op ‘de’ perfecte kerst verkoop!