Import Ronnie vertelt

Vanaf dinsdag nieuwe oogst Zespri kiwi green vanuit Italie.

14 december 2018

Bananen: Wederom geen wijzigingen aanvoer op pijl en prijzen stabiel!
Ananas: Markt veranderd ligt natuurlijk is de vraag tijdens feestdagen groter en zal dit na deze dagen weer op een normaal niveau liggen.
Citrus: Komende week een auto Salustiana binnen van Elefant verder volop Navelina binnen uit Spanje, mandarijnen uit Marocco volop binnen, en weer wat Minneola’s uit Israel komt voldoende binnen. Citroenen en grapefruit volop binnen.
Import appelen: Maandag een auto binnen uit Sud Tirol van VOG met ook een paar 70+ fuji erop, Jazz en Pink lady volop binnen.
Import groenten: Spanje blijft problemen hebben met exporteren naar Noord Europa, de gele hesjes voor zover zei het nut zelf niet eens weten hebben veel invloed op het doorstromen van vervoer over de Franse autobanen, maar ook de retour auto’s naar Spanje ondervinden grote problemen dat leid tot een tekort aan transport middelen om visa versa handel met noord Europa te doen. Het einde is nog niet in zicht en we zullen zeker komende week nog veel hinder ondervinden. Voor wat betreft het assortiment, zijn er geen bijzonderheden.
Divers: Alles is er in overvloed het gehele jaar rond, maar komende week zullen we een krappe markt zien in zacht fruit (Bessen en Frambozen) verder starten we vanaf dinsdag met nieuwe oogst Zespri kiwi green vanuit Italie, Galia meloenen voldoende beschikbaar en een auto granaatappelen zullen we ontvangen vanuit Turkije.