Import Ronnie vertelt

Auto’s vol steenfruit beschikbaar in Nederland voor elk wat wils en natuurlijk tegen ongekend lage prijzen.

19 mei 2017

Bananen: Komende week geen wijzigingen, als het warm weer wordt zal er zeker weer druk komen op de voorraad/verkoop elders.
Ananas: Geen prijswijziging er is volop fruit, wel zijn er wat retailers in de actie, het is zomers en zullen zeker wat in de snijbedrijven terecht komen. Stabiele prijzen worden verwacht de komende week.
Imp appels: Uit Europa laden we nog Pink Lady, Granny en Fuji, voor de rest gaan we over op Nieuw Zeeland.
Citrus: Langzaam maar zeker loopt het op z’n eind met Navel late en Powell, dan gaan we over op Summer late en Barberina en natuurlijk op het eind Valencia late, verder volop mandarijnen beschikbaar uit Peru. Grapefruit en citroenen volop beschikbaar. We stoppen met USA minneola te oud en te veel vierkant fruit.
Zomerfruit: Auto’s vol steenfruit beschikbaar in Nederland voor elk wat wils en natuurlijk tegen ongekend lage prijzen. Kersen komt langzaam op gang, de komende week veel Hollandse kersen. Druiven volop beschikbaar, en natuurlijk volop watermeloenen. Vanaf week 22 komen er grotere volumes naar noord Europa.
Nieuw: Maandag as. de eerste nieuwe oogst Zespri green kiwi uit Nieuw zeeland beschikbaar, wel zullen er hele kleine volumes maten 36 en 39 zijn.