Sepa

Registratie automatische incasso SEPA bij uw bank

Om het zakelijke automatisch incasso-formulier met ons ‘te activeren’, is het nodig dat u dit formulier registreert bij uw bank. U heeft van ons daarom twee machtingsformulieren voor uw automatisch incasso naar een zakelijk incasso (business to business) gekregen. Eén exemplaar kunt u in de bijgevoegde antwoordenvelop retourneren naar Willem Dijk AGF. Het andere exemplaar heeft u nodig om de machtiging bij uw bank te activeren. Afhankelijk van de bank kan dit online of door het invullen van een formulier van uw betreffende bank.

Bankiert u bij de Rabobank, ING of ABNAmro? Kijk dan hieronder welke stappen u moet nemen om het formulier bij uw bank te registeren.

Rabobank

Bij de Rabobank kunt u alleen digitaal de automatisch incasso-overeenkomst registreren. Dit doet u via uw internet-bankieren-account. Zodra u ingelogd bent:

Ga links in de menubalk naar ‘Bedrijven SEPA machtigingen’ (1).

Klik op ‘nieuwe machtiging’ (2). Onderstaand scherm verschijnt.

sepa1

Vul het kenmerk van de machtiging (3) in. Dit kenmerk vindt u op het machtigingsformulier dat u van ons heeft ontvangen.

Vul de naam van de incassant (4) en de incassant-ID (5) in. Deze informatie vindt u ook op het machtigingsformulier.

sepa2

Vink bij (6) aan dat u bekend bent met de voorwaarden.

Klik op ‘verzenden’ (7).

U komt hierna in het scherm dat u ook bij internetbankieren krijgt: ‘Verzenden met de Random Reader’ (of de Rabo Scanner). Hier verricht u de gebruikelijke handelingen om de transactie af te ronden.

sepa3

ING

Bankiert u bij de ING, dan dient u digitaal het registratieformulier van de ING in te vullen, dit vervolgens te printen, te ondertekenen en per post opsturen naar de ING.

Ga naar de website van de ING en klik op ‘Formulier Europese machtiging registreren’.

ABN AMRO

Bankiert u bij ABN AMRO, dan moet u eerst via de ABN AMRO-website een registratieformulier downloaden, printen, invullen en ondertekenen, en per post opsturen naar ABN AMRO.

Ga naar de website van ABN AMRO en klik onderaan de pagina op ‘Download het formulier voor het registreren van de machtiging bij ABN AMRO’.