Jaap Kodde van Flevostar aan het woord

Ook al is het in Europa vakantietijd, de aardappelsector zit niet stil, hals reikend kijken we naar de stand van de aardappelgewassen in ons werelddeel.

28 juli 2017

Ook al is het in Europa vakantietijd, de aardappelsector zit niet stil, hals reikend kijken we naar de stand van de aardappelgewassen in ons werelddeel.
Nog steeds zijn er gebieden met neerslagtekort, maar toch houdt men algemeen rekening met een goede oogst.
De zomer heeft zich al een aantal weken van de goede kant laten zien en daar profiteert de aardappel ook van, de smaak wordt door veel consument positiever beleeft. We kunnen blijven stellen dat juist het grote aantal zonuren hier debet aan is. De verzorging van de gewassen verandert de laatste jaren heel snel, een aardappelteler gebruikt veel meer vloeibare bemesting die veel sporenelementen bevatten om de groei er in te houden. De aardappelsector zit ook niet stil wat betreft de verwerkingscapaciteit. Aardappelgigant Mc Cain heeft aangekondigd dat er wereldwijd  een miljard Amerikaanse dollar geïnvesteerd gaat worden in meer verwerkingscapaciteit. Misschien is het nog een kwestie van tijd dat de aardappel volksvoedsel nummer één in de wereld wordt. Ook  Flevostar Potato zit niet stil in de vakantietijd, de introductie van de nieuwe verpakkingen in papieren zakken is al een succes. Nieuwe aardappelen kunnen juist in deze tijd minder daglicht verdragen en  een nieuwe aardappel moet het vocht beter kwijt kunnen, papier is daar een oplossing voor.

Jaap Kodde