Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De vraag naar lokaal, regionaal of nationaal voedsel is in deze crisistijd snel gegroeid.

24 april 2020

De maatregelen in de huidige Coronacrisis voor de komende weken vragen respect en discipline van onze bevolking. De samenlevingĀ  zit in een tombola waarin de toekomstperspectieven niet voorspelbaar zijn. Meer digitaal thuiswerken lijkt te zijn ingeburgerd. Onze eetgewoonten worden ook op de proef gesteld, avondje uit eten, gezellig op een terrasje lunchen is er nu niet bij. Thuis je maaltijd laten bezorgen, thuis lekker koken, of als je mogelijkheid hebt met dit mooie weer de barbecue heerlijk naar buiten. Hoe zal de zomer worden, we hebben nu al een voorproefje met heerlijk lenteweer, waar gaan we naar toe op vakantie, kunnen we deze zomer wel naar het buitenland of blijven we in ons eigen Nederland? Eind van dit jaar zullen we het allemaal weten en beleefd hebben. De stromen van ons voedselaanbod is ook een verandering ondergaan. De vraag naar lokaal, regionaal of nationaal voedsel is in deze crisistijd snel gegroeid. Een snelle lockdown gaat gelukkig niet gebeuren, vakantie in eigen land zal voor de horecasector de schade van de laatste maanden kunnen verzachten. Vraag is wel of de goederenstroom die de laatste maanden er niet was naar de horeca een plotselinge vraag aankan.

Jaap Kodde