Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De coronatijd is voor de tafelaardappelen goed, de consument geniet graag van een thuismaaltijd. De seizoensgebonden producten hebben meer de aandacht.

10 september 2020

Vakanties voorbij, ons dagelijkse leven krijgt meer vorm! Maar dag in en dag uit komt het woord Corona voorbij, het blijft ons leven beheersen. Velen moeten doorgaan met het online thuiswerken en dit kan voor de toekomst wel eens het normale standaard worden.

Onze dagelijkse boodschappen vragen ook de aandacht. Zonder een mandje of winkelwagen de supermarkt in gaat niet. De groentespeciaalzaken mogen afhankelijk van de ruimte die ze hebben een bepaald aantal klanten bedienen. De traditionele markten hebben het voordeel van hun verkoop in de buitenlucht. Veel gemeenten geven een versoepeling van regels aan voor het uitstalbeleid en verkoop buiten hun zaak.

Ook voor de horeca zijn de regels verruimd voor grotere terrassen, men wil toch de reuring in gemeenten op peil houden.

De coronatijd is voor de tafelaardappelen goed, de consument geniet graag van een thuismaaltijd. De seizoensgebonden producten hebben meer de aandacht, en we zien dat onze stamppotten aan het begin van herfst al meer op tafel komen. Maar… als we het weerbericht mogen geloven, gaan we eerst nog even genieten van een nazomertje.