Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De herfst is ook niet voorspelbaar in de Coronacrisis, de regels zijn weer aangescherpt en zelfs het advies om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes.

02 oktober 2020

De herfst doet zijn naam eer aan, voor weersvoorspellers niet het gemakkelijkste jaargetijde om betrouwbare weersverwachtingen te geven. De oogstwerkzaamheden bij de akkerbouwers ondervonden dat de laatste week ook duidelijk. Zeeland kreeg het goed voor de kiezen met op sommige plaatsen, neerslaghoeveelheden van ruim honderd millemeter. De herfst is ook niet voorspelbaar in de Coronacrisis, de regels zijn weer aangescherpt en zelfs het advies om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Het bekende Out break managementteam (OMT) adviseert onze regering en ons als bevolking. Als je de laatste berichten hoort, geeft bijna een vijfde deel van Nederland te kennen zich niet aan de regels gaat houden. We kunnen op deze wijze grote problemen gaan krijgen. Ik denk daarbij ook aan de winkeliers die daar moeite mee krijgen en mensen er moeten op gaan wijzen in hun zaak.

Een groenteboer stalt zijn producten uit, ik vind het altijd mooi om te zien hoe kleurrijk een winkel of marktkraam eruit ziet. Er komt een klant die overal met zijn vingers aanzit en behoort tot die een vijfde deel misdragende groep.De groenteboer krijgt er een taak bij, in deze al moeilijke tijd als handhaver. Ons voedsel wordt nog kostbaarder in deze tijd, we moeten gezond en vers eten. Misschien een tip, maak het met koeienletters duidelijk in de winkel of marktkraam.

Jaap Kodde