Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

Alweer een spannende week voor Nederland! Zeven miljoen kijkers hebben afgelopen dinsdag de persconferentie van de regering gevolgd.

16 oktober 2020

Alweer een spannende week voor Nederland! Zeven miljoen kijkers hebben afgelopen dinsdag de persconferentie van de regering gevolgd. En we zijn bijna weer terug bij de situatie van zeven maanden geleden. Ik verwacht dat veel inwoners van ons land inmiddels wel hebben ervaren wat het Coronavirus is.

De strenge maatregelen zijn weer een klap voor de Horeca en dan vooral de restaurants en bars. De creativiteit van horeca met afhaal- of bezorgmenu’s kan enige verlichting geven, via social media zie je leuke initiatieven en ideeën ontstaan. De fastfoodketens worden minder getroffen. De drive-in blijkt voor deze sector een uitkomst te zijn.

Voedselboxen- of tassen worden momenteel ook veel aangeboden. We zien inmiddels de nodige elektrische bakfietsen door dorpen en steden rijden. Ondertussen maken de akkerbouwers dankbaar gebruik van de droge dagen om de oogst binnen te halen. Uit steekproeven blijkt dat er nog veel werk moet gebeuren. Ongeveer zestig procent van de tafelaardappelen moet nog gerooid worden. En juist die aardappel is een basisproduct bij het samenstellen van voedselboxen-of tassen.

Jaap Kodde